بدون شک، فقط کیفیت محصول برای جذب مشتری کافی نیست. در واقع، نحوه قیمتگذاری محصول نیز اهمیت بسیار زیادی در موفقیت کسبوکار دارد. از این رو، نحوه قیمتگذاری نی در عمدهفروشی که با نوسانات قیمت مواد اولیه و رقابت شدید همراه است، مهم و حائز اهمیت میباشد. با استفاده از ترفندهای هوشمندانه قیمتگذاری که در این مقاله ارائه میگردد، ضمن اینکه سودآوری بیشتری خواهید داشت، جایگاه برند خود را در ذهن مشتری، تثبیت میکنید.
قیمت گذاری نی پلاستیکی در عمده فروشی چگونه انجام می شود؟
قیمت نیهای پلاستیکی یکبار مصرف در عمدهفروشی بر اساس چند آیتم مهم تعیین میشود:
- قطر و سایز نی
- نوع بستهبندی
- تعداد نی در هر بسته
- وجود کاور (کاوردار یا ساده بودن)
- نوع نی به شکل خمیده، مستقیم، رنگی و…
- جنس و کیفیت مواد اولیه استفاده شده
در خرید عمده، به دلیل حجم بالای سفارش، قیمت تمام شده برای خریدار بهصرفهتر است و تخفیفهای مناسبی در نظر گرفته میشود. قطعا، خرید عمده برای فروشگاهها، رستورانها و مجموعههایی که مصرف بالایی از این محصول دارند، به صرفهتر است. در مجموعه فیدار الوند، نیهای یکبار مصرف از تولیدات شرکتهای معتبر تهیه شدهاند و با بهترین قیمت در اختیار مشتری قرار میگیرند. برای دریافت راهنمایی بیشتر در مورد ارسال، خرید یا چاپ اختصاصی بر روی محصولات، از طریق شمارههای درجشده با مشاوران فروش مجموعه تماس بگیرید.
راهنمای کامل نحوه قیمت گذاری نی در بازار عمده فروشی
خرید و فروش عمده، بازی عددهاست. به این معنی که وقتی تعداد بالا برود، قیمت واحد پایینتر میآید. بسیاری از تامینکنندگان برای خریدهای عمده، تخفیف پلکانی در نظر میگیرند. به عنوان مثال، قیمت ۱۰ کارتن ممکن است تا ۱۵٪ کمتر از خرید یک کارتن باشد. بنابراین در قیمتگذاری عمده، شما باید:
- قیمت پایه رقابتی تعیین کنید.
- سود منطقی برای هر واحد لحاظ نمایید.
- تخفیفهای انگیزشی برای حجمهای بالا در نظر بگیرید.
مهم: قبل از تعیین قیمت، نگاهی به بازار بیندازید. رقبا در حال حاضر چه قیمتی ارائه میدهند؟ کیفیت آنها در چه سطحی است؟ اگر کیفیت بالاتری دارید، ارزش محصول خود را به مشتری نشان داده و از قیمتگذاری پایین اجتناب نمایید. در صورتی که کیفیتی مشابه دارید، میتوانید با قیمتگذاری دقیقتر، بازار را از آن خود کنید.
توجه داشته باشید که گاهی لازم نیست قیمت پایینتری در نظر بگیرید، بلکه باید ارزش بیشتری بسازید. مثلا:
- ارائه بستهبندی اختصاصی یا قابل چاپ با برند مشتری
- تضمین ارسال سریع
- ارائه مشاوره رایگان خرید متناسب با مصرف
این موارد، حتی با قیمتی کمی بالاتر، بهانهای برای خرید مجدد مشتریان خواهد بود.
چه عواملی بر قیمت نی در فروش عمده تاثیر می گذارند؟
نیهایی با قطر کمتر مانند نیهای معمولی برای نوشیدنیهای رقیق از نظر مصرف مواد اولیه ارزانتر هستند. در مقابل، نیهای ضخیمتر همچون نی اسموتی یا نیهای مخصوص نوشیدنیهای غلیظ به علت مواد اولیه بیشتر و قالبسازی خاص، به قیمت بالاتری عرضه میشوند. جالب است بدانید که تفاوت ابعاد نی نوشیدنی، در تیراژ بالا تأثیر مستقیمی بر هزینه نهایی عمدهفروش میگذارد.
اهمیت نوع طراحی نی در قیمت گذاری آن
نیهای ساده با هزینه کمتر تولید میشوند، در حالی که نیهای خمیده یا فنری به دستگاههای خاص و فرآیند تولید پیچیدهتری نیاز دارند. نیهای رنگی، طرحدار یا فانتزی نیز به دلیل استفاده از رنگها و مواد افزودنی مختلف، با قیمت بالاتری به فروش میرسند. تنوع در شکل و ظاهر محصول، قیمت تمام شده را بالا میبرد.
کاوردار یا بدون کاور بودن نی
نیهای کاوردار که به صورت تکی بستهبندی میشوند برای استفاده در محیطهای عمومی یا مکانهای بهداشتی مانند رستورانها و کافیشاپها بسیار کاربردی هستند. اما این نوع نیها به علت وجود کاور (کاغذی یا پلاستیکی)، هزینه تولید بالاتری دارند.
جنس و کیفیت مواد اولیه
کیفیت مواد اولیه استفادهشده در تولید نی، از مهمترین فاکتورهای تعیین قیمت است. نیهایی که از مواد درجهیک مانند پلیپروپیلن خالص ساخته میشوند، شفافیت، انعطافپذیری و ماندگاری بالاتری دارند و طبیعتا گرانتر هستند. اما نیهایی که با ترکیب مواد بازیافتی یا کیفیت پایینتر تولید شدهاند، ارزانتر تمام میشوند ولی خب ممکن است مشتریان کمتری جذب کنند.
بسته بندی و تعداد هر بسته
بدیهی است که نیهای موجود در بستهبندیهای منظم و مقاوم، هزینه بیشتری برای تولیدکننده ایجاد میکنند. به علاوه، تعداد نیها در هر بسته مثلا ۵۰، ۱۰۰ یا ۵۰۰ عددی بر هزینه واحد تاثیر گذاشته و مزیت رقابتی در فروش عمده ایجاد میکند.
حجم سفارش
نحوه قیمتگذاری نی در عمدهفروشی بر اساس حجم سفارش کم و زیاد میشود. بر این اساس، قیمت نی برای خریدارانی که در مقیاس بالا خرید میکنند، بهصرفهتر خواهد بود. تامینکنندگان اغلب تخفیفهای حجمی و پلکانی در نظر میگیرند تا مشتریان را به خرید در تیراژ بالا ترغیب کنند. در نتیجه، تعداد خرید نیز به شکل غیرمستقیم بر روی قیمت نهایی اثر میگذارد.
فرمول قیمت گذاری نی نوشیدنی در عمده فروشی ها
قیمت فروش عمده = (هزینه تمام شده + سود مورد نظر) × (1 + درصد مالیات/عوارض)
هزینه تمام شده شامل:
- قیمت خرید مواد اولیه مانند پلاستیک، رنگ، بسته بندی
- هزینه تولید (دستگاهها، نیروی انسانی، برق و…)
- هزینه حملونقل تا انبار
- هزینه بستهبندی
- هزینه ضایعات احتمالی
سود مورد نظر :
- درصدی از هزینه تمام شده که به عنوان سود در نظر گرفته میشود.
مالیات یا عوارض دولتی:
- مثلاً 9٪ مالیات بر ارزش افزوده
از تولید تا فروش؛ نحوه تعیین قیمت نی در بازار عمده
نحوه قیمتگذاری نی در عمدهفروشی از تأمین مواد اولیه مانند پلیپروپیلن (PP) یا پلیاتیلن (PE) شروع میشود و با احتساب هزینههای تولید، نیروی کار، انرژی، بستهبندی و حملونقل به مرحله محاسبه بهای تمام شده میرسد.
تولیدکننده با در نظر گرفتن درصدی سود معقول بین ۱۰ تا ۳۰ درصد بسته به نوع مشتری و حجم سفارش، قیمت پایه عمدهفروشی را تعیین میکند. در این میان، رقابت بازار، قیمتگذاری رقبا، کیفیت محصول و نوع بستهبندی نیز در نهاییسازی قیمت سهم دارند.
توجه توجه: برای فروش به توزیعکنندگان یا خردهفروشان، باید مالیاتها و عوارض قانونی نیز لحاظ شود تا قیمت نهایی عمدهفروشی، هم سودآور باشد و هم در بازار قابلیت رقابت داشته باشد.
قیمت عمده نی چگونه محاسبه می شود؟
فاکتورهای تولید، زنجیره تأمین و بازار هدف، نحوه قیمتگذاری نی در عمدهفروشی را ترسیم میکنند. در تعیین بهای تمامشده تولید، قیمت مواد اولیه (پلیپروپیلن یا پلیاتیلن خام، رنگدانهها، چسب، جوهر چاپ)، هزینههای مستقیم تولید از جمله هزینه ماشینآلات تزریق و اکستروژن، اپراتورها، برق و آب صنعتی، و هزینههای غیرمستقیم مانند بستهبندی (جعبه، شیرینگ، لیبل)، ضایعات خط تولید، و استهلاک تجهیزات لحاظ میشود. پس از محاسبه دقیق این موارد، درصدی به عنوان حاشیه سود کارخانه یا تولیدکننده افزوده خواهد شدکه در بازار عمده بین ۱۵ تا ۲۵ درصد است، اما بسته به شرایط رقابتی، تغییر میکند.
در مرحله بعد، اگر محصول در چارچوبهای قانونی مانند مالیات بر ارزش افزوده (۹٪) قرار بگیرد، این مبلغ نیز به قیمت نهایی افزوده خواهد شد. در عین حال، هزینه حمل تا انبار خریدار یا عمدهفروش، در مواردی که فروش بهصورت تحویل در مقصد انجام میشود، در محاسبات منظور میگردد.
مهم: قیمت عمده یک بسته نی نوشیدنی ممکن است بسته به شرایط تولید و سفارش، در بازه مشخصی از نرخ پایه تا نرخ رقابتی نهایی تنظیم شود.
قیمت گذاری نی در فروش عمده
نحوه قیمتگذاری نی در عمدهفروشی بر سودآوری و رقابتپذیری تولیدکننده یا توزیعکننده اثر دارد. این فرآیند با محاسبه دقیق هزینه نهایی هر واحد نی شروع میشود؛ شامل: هزینه مواد اولیه، خط تولید، بستهبندی فلهای، تکی، وکیوم، ضایعات تولید و هزینههای سربار مانند نگهداری، اجاره انبار، مالیاتها و بیمهها.
مهم است که فروشنده سود مورد انتظار را تعیین کند که غالبا در فروش عمده بین ۱۰ تا ۳۰ درصد متغیر است و بسته به نوع مشتری، حجم خرید و شرایط بازار قابل تنظیم میباشد برای فروش به خریداران حقوقی یا رسمی، مبلغ مالیات بر ارزش افزوده (۹٪) نیز به قیمت نهایی اضافه خواهد شد.
از سوی دیگر، عوامل بیرونی مانند قیمتگذاری رقبا، تقاضای فصلی، نرخ ارز در صورت واردات مواد اولیه، کیفیت و ویژگیهای نی و حتی نوع بازار هدف داخلی یا صادراتی به عنوان محرکهایی برای تنظیم نهایی قیمت در نظر گرفته میشوند. توجه داشته باشید که نحوه قیمتگذاری نی در عمدهفروشی به شکلی انجام شود که در عین حفظ سود مناسب، محصول در بازار مصرف جذاب، رقابتی و قابل فروش باقی بماند.